Zupa jarzynowa czysta

autor: , kategoria: zupy, kuchnia polska , dodano: 2009-11-02
  • Zupa jarzynowa czysta

Składniki:

Przygotowanie:

Warzywa oczyścić, oskrobać, zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych otworach i przełożyć do wysokiego garnka. Dodać masło i dusić, ciągle mieszając, aż zmiękną (nie powinny się przypalić). Następnie zalać je 6 szklankami wrzącej wody i ugotować do miękkości, przyprawić przyprawą warzywną i solą. Podawać z gotowanym ryżem, udekorować posiekaną natką lub kpperkiem. Zamiast ryżu można użyć ziemniaków (gotowanych razem z innymi warzywami w zupie lub podanych osobno i pokraszonych stopioną słoninką). Można też podstawową zupę jarzynową zabielić śmietaną i podawać z grzankami.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe