Marchewka z twarożkiem

autor: , kategoria: surówki , dodano: 2009-11-02
  • Marchewka z twarożkiem

Składniki:

Przygotowanie:

Marchewkę umyć, obrać, lekko obgotować w osolonej wodzie. Pokroić ukośnie w cienkie plasterki. Szczypiorek umyć, posiekać. Twarożek wymieszać ze śmietaną i szczypiorkiem, doprawić solą i pieprzem. Tym sosem polać plasterki marchewki.

    Śr. ocena: 4.88 / recenzji: 4 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • anomaly, 2010-01-13 10:58:38
    anomaly
    2
    Nie próbowałam nigdy łączyć marchewki z produktami mlecznymi, ale nie zaszkodzi spróbować. Wygląda bardzo apetycznie
  • SELKA*, 2010-01-14 13:00:24
    SELKA*
    3
    Spróbowałam- pychotka. Zamiast śmietany dodałam jogurt naturalny, żeby było mniej kalorycznie
  • nicka01, 2010-02-03 22:26:08
    nicka01
    1
    Wygląda ciekawie, intrgujące połączenie ze śmietaną
  • Carlineee, 2010-02-09 11:04:42
    Carlineee
    Wyglada smakowicie, uwielbiam marchewke, do tej pory jadłam ją tylko tartą spróbuje dzisiaj tego przepisu
    Komentarz
  • emerka81, 2010-07-08 03:45:12
    emerka81
    1
    Wow! Dalam 5tke, bo sama tak kiedys sobie wymyslilam - rodzice sie na mnie dziwnie patrzyli, ze niby wydziwiam, a tu prosze =) Widac, inni tez lubia laczyc smaki i szukac nowych. tylko ja wole jogurt 0% naturalny, zbija IG i GL rowniez =]
  • agatka11223344, 2010-07-10 12:40:55
    agatka11223344
    wygląda pysznie. ale jaka musi to być śmietana? ile % ?
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem