Kotlety schabowe

autor: , kategoria: z wieprzowiny , dodano: 2010-02-15
  • Kotlety schabowe

Składniki:

  • majonez
  • keczup
  • jajka
  • bułka tarta
  • schab (kotlety, po sztuce na osobę)
  • cebula [2 szt.]
  • ser (tarty na grubych oczkach lub kupiony tarty)

Przygotowanie:

Cebule kroimy w piórka i podduszamy do miękkości z ulubionymi przyprawami.
Schabowe rozbijamy na baaardzo cieńkie plastry panierujemy i smażymy.
Na każdy kotlet nakładamy warstwe podduszonej cebuli, posypujemy obficie zółtym serem i zapiekamy do rozpuzszcenia sera(w mikrofali lub w piekarniku ja zawsze w mikrofali bo to chwila).
Dekorujemy majonezem i keczupem

Uwaga bo to bomba kaloryczna ale smacznego))

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: kotlety mielone

Komentarze

  • trooskava, 2010-03-21 21:51:31
    trooskava
    zbyt kaloryczne
    Komentarz
  • dudipopka, 2010-03-28 17:05:03
    dudipopka
    yyyyy a muszą być dodawane tylko niskokaloryczne przepisy???
    jak ktoś raz na rok(przysłowiowy rok)zje takie danie to przecież nic sie nie stanie.......a smakuje naprawde świetnie!!
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką