Zupa z zielonego groszku

autor: , kategoria: zupy kremy , dodano: 2009-11-03
  • Zupa z zielonego groszku

Składniki:

Przygotowanie:

Cebulę obrać, drobno pokroić i zrumienić na maśle. Dodać groszek, smażyć jeszcze chwilę, następnie wlać bulion oraz śmietanę i dusić około 8 minut. Zmiksować, doprawić solą oraz pieprzem. Przed podaniem każdą porcję przybrać kleksem śmietany.

    Śr. ocena: 4.90 / recenzji: 5 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • cheshire-cat, 2010-01-01 19:29:36
    cheshire-cat
    2
    dobra szybka zupka. świetnie smakuje z dodatkiem białego wina lub/i serka topionego
  • Wenila, 2010-01-05 23:13:59
    Wenila
    2
    Rewelka, groszek wymiata...ja jednak uwielbiam surowy dlatego zmniejszyłabym do minimum czas gotowania bo traci swoje walory smakowe
  • anomaly, 2010-01-15 11:25:10
    anomaly
    2
    Prosta i błyskawiczna zupka, a do tego bardzo smaczna.
  • ewelline, 2010-08-06 15:22:35
    ewelline
    1
    szybka i bardzo smaczna! ja dodaje zielony pieprz
  • vild, 2010-08-26 13:53:07
    vild
    1
    uwielbiam zielony groszek, zawsze mam zapas w zamrazarce
    do tego szybki przepis, powiedzialabym to taka "zupa awaryjna".
    moze nawet dzisiaj ja zrobie

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe