Sałatka z truskawek i fasolki szparagowej

autor: , kategoria: sałatki , dodano: 2009-11-04
  • Sałatka z truskawek i fasolki szparagowej

Składniki:

Przygotowanie:

Fasolkę opłukać, obrać z włókien, pociąć na kilkucentymetrowe odcinki, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Umyte truskawki po usunięciu szypułek pokroić na kawałki, pieczarki – na cienkie plasterki. Wszystkie składniki przełożyć do salaterki, polać sokiem grejpfrutowym doprawionym oliwą, cukrem, pieprzem i solą, delikatnie wymieszać i posypać posiekanymi listkami bazylii.

    Śr. ocena: 4.17 / recenzji: 3 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Wenila, 2010-01-12 12:14:52
    Wenila
    3
    no nieźle....takiego zestawu jeszcze nie próbowałam.
    Sałatka w stylu słodko-słonym.
    Zapowiada się bardzo interesujęco. Połączenie fasolki, pieczarek i truskawek jest czymś co jednak trzeba spróbować.

    Brawo za oryginalność i niepowtarzalnośc pomysłu
  • Georgia1976, 2010-06-19 22:39:28
    Georgia1976
    1
    brzmi nieźle Ale mam pytanie - czy pieczarki dajemy surowe?
  • laylaaa, 2010-06-19 22:43:27
    laylaaa
    właśnie, surowe pieczarki?
    Komentarz
  • ewelline, 2010-07-26 18:21:31
    ewelline
    2
    na zdjęciu pod fasolka jest coś białego wyglądające na surowe wiec chyba surowe fajnie wygląda i może nawet fajnie smakuje

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem