Ryba z pieczarkami

autor: , kategoria: ryby , dodano: 2010-02-17
  • Ryba z pieczarkami

Składniki:

Przygotowanie:

Filety myjemy, odsączamy z wody i kroimy na duże kawałki. Każdy z nich oprószamy pieprzem i odrobiną soli. Pora i pieczarki myjemy. Pieczarki kroimy w plasterki, z pora odcinamy zielony koniec, nie będzie nam potrzebny. Białą jego część kroimy w plasterki.

W rondlu podgrzewamy bulion z sokiem z cytryny, kiedy się zagotuje, wkładamy rybę, przykrywamy i zmniejszamy ogień. Po 3 minutach dodajemy pieczarki i pora i dusimy kolejne 10 minut.

W międzyczasie przewracamy rybę na drugą stronę. Wsypujemy wszystkie przyprawy i trzymamy rondel na małym ogniu jeszcze przez 5 minut.

Podajemy posypane natką pietruszki.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe