makaron z tuńczykiem i pieczarkami

autor: , kategoria: makarony , dodano: 2010-02-17
  • makaron z tuńczykiem i pieczarkami

Składniki:

Przygotowanie:

Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Usmażyć na suchej patelni. Przełożyć do miseczki i odstawić na bok. Obrany czosnek przecisnąć przez praskę na rozgrzaną na dużej patelni oliwę. Przesmażyć chwilę, po czym szybciutko dodać cebule pokrojone w drobną kostkę. (Najlepiej przygotować cebulę chwilę wcześniej, żeby nie przypalić czosnku, kiedy będziemy się zajmować cebulą.). Do przysmażonej cebulki dodać tuńczyka odsączonego z sosu. Przyprawić ziołami, solą i pieprzem, przesmażyć chwilę razem, po czym dodać pieczarki i ciągle smażyć. Zalać wszystko śmietaną i dokładnie wymieszać. W międzyczasie (gdzieś zaraz po wrzuceniu cebuli na patelnię), zająć się gotowaniem makaronu według przepisu na opakowaniu. Podawać od razu po przygotowaniu.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • plastikowa biedronka, 2010-02-17 16:54:54
    plastikowa biedronka
    robiłam kiedyś coś podobnego, ale z samym tuńczykiem (plus pomidory i czosnek). takiej wersji jeszcze nie próbowałam, więc postaram się przetestować i dodam ocenę. musi być pyszne.
    Komentarz
  • marissima, 2010-06-15 20:40:07
    marissima
    1
    pyszny przepis na tuńczyka
  • malenstfo24, 2015-03-10 16:08:02
    malenstfo24
    0
    Bardzo smaczne i szybkie danie, proste a jakie dobre dla koloru dałam paprykę słodką bo takie sine było bez koloru jak dla mnie

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe