potrawka makaronowo-pieczarkowa

autor: , kategoria: makarony , dodano: 2010-02-17
  • potrawka makaronowo-pieczarkowa

Składniki:

  • makaron [25 dag]
  • pieczarki [50 dag]
  • masło [3 łyżki]
  • pomidory [2 op.]
  • sól
  • pieprz
  • bazylia

Przygotowanie:

Makaron ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Pieczarki pokroić w plasterki i zrumienić na maśle ze zmiażdżonym czosnkiem. Do dużej patelni przełożyć ugotowany makaron, zrumienione pieczarki i pomidory z puszki. Dodać sól i pieprz do smaku. Razem wymieszać i podgrzewać na średnim ogniu, mieszając. Następnie rozłożyć na talerzach i posypać bazylią.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Węglowodany - jakie jeść żeby nie tyć

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem