Kotlety musztardowe

autor: , kategoria: z wieprzowiny , dodano: 2010-02-18
  • Kotlety musztardowe

Składniki:

Przygotowanie:

Kotlety rozbijamy, oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Musztardę mieszamy z przetartym przez praskę czosnkiem i smarujemy tym dokładnie kotlety (tak jak klasyczne kotlety moczymy w jaju). Pietruszkę drobniutko siekamy (jeśli używamy suszonej, to ten problem odpada). Mieszamy ją z bułką tartą i tym panierujemy kotlety. Następnie smażymy z obu stron na rozgrzanym uprzednio oleju na odcień złoty.
Uwaga! Warto przewracać drewnianą łopatką, bo panierka lubi odpadać a to ona nadaje specyficznego smaczku kotletom.
Podawać z ziemniaczkami/frytkami i surowką.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • magdaka13, 2010-03-07 18:57:20
    magdaka13
    1
    Przepis zrozumiale napisany, proste danie a cieszy podniebienie. Piateczka w pelni zasluzona!
  • kaarooo, 2010-04-09 13:53:43
    kaarooo
    Muszę spróbować
    Komentarz
  • Silbia, 2010-07-31 16:49:17
    Silbia
    0
    Szybko, prosto i pysznie. Ciekawa alternatywa dla standardowych kotletów. Dziękuję za przepis i polecam

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe