Bulion z kaszą a la krupnik

autor: , kategoria: zupy, kuchnia polska , dodano: 2009-11-05
  • Bulion z kaszą a la krupnik

Składniki:

Przygotowanie:

Warzywa umyć, obrać i pokroić w kostkę, ugotować w bulionie. Dodać kaszę, gotować do czasu aż kasza będzie miękka. Doprawić solą oraz pieprzem. Przed podaniem posypać posiekaną natką.

    Śr. ocena: 4.50 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Komentarze

  • kropka75, 2009-12-14 20:37:24
    kropka75
    Jeśli najpierw ugotujemy warzywa, a potem dodamy kaszę, to do czasu ugotowania kaszy, warzywa rozgotują się na całkiem miękko, a niektóre się rozlecą. Wszelkie wartości odżywcze warzyw pójdą się paść.
    Komentarz
  • EwcIaKIcIA, 2010-03-09 14:46:53
    EwcIaKIcIA
    No to juz chyba wiem jaką zupe na obiad zrobię
    Zaraz się biiore za gotowanie
    Bardzo mi się spodobał przepis, dlatego daję 5
    Komentarz
  • anka_bunio, 2010-10-24 13:26:48
    anka_bunio
    1
    Faktycznie lepiej jest zacząć od kaszy, bo ona gotuje się dłużej, a mniej więcej w połowie dodać warzywa. Przepis niby poprawny, ale napisany tak jakby bez przemyślenia.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem