Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

pełnoziarniste bułeczki

autor: , kategoria: bułki i rogaliki , dodano: 2010-02-18
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! pełnoziarniste bułeczki
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! pełnoziarniste bułeczki

Składniki:

Przygotowanie:

do miski wsypać mąkę.zrobić w niej zagłębienie.
drożdże wymieszać z miodem i dodawać wody[stopniowo].
zaczyn wlać do mąki opruszyć go mąką i odstawić do wyrośnięcia[ok 15min].
dodać sól i wyrobić ciasto tak by odchodziło od brzegów miski.odstawić do wyrośnięcia[ok 10 min]

uformować bułeczki otoczyć je w ziarnach[ziarna można dodać do środka ciasta jak kto lubi] i wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blaszkę.pozostawić tak by podwoiły swoją objętość

piec w gorącym piekarniku[ok 180 st C] na złocisty kolor[dlugość zależy od wielkści bułek ok.20 min]

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 14

Komentarze

  • Berlinianka, 2010-02-18 22:03:04
    Berlinianka
    Wygląda identycznie jak niemieckie bułki, które się dopieka w domu
    Komentarz
  • juras23k, 2010-02-18 22:31:21
    juras23k
    jak to dopieka?
    nie słyszałem o takich no ale to pewnie dlatego,że w niemczech nigdy nie byłem hehehe
    Komentarz
  • Berlinianka, 2010-02-18 22:53:25
    Berlinianka
    Mają takie pakowane po kilka szt. W domu je moczysz, wrzucasz do piecyka, albo piekarnika i po 10 minutach masz ciepłe bułeczki jak z piekarni. ^^
    Komentarz
  • ewelline, 2010-02-19 00:21:30
    ewelline
    identyczne w moim mieście w sklepach są
    Komentarz
  • juras23k, 2010-02-19 23:15:17
    juras23k
    tak ja też widziałem podobne i to właśnie one zainspirowały meni do obtoczenia ich w ziarenkach bo wcześniej robiłem bez i czegoś mi w nich brakowało
    Komentarz
  • misiarysia, 2012-03-11 01:45:59
    misiarysia
    Czy na taką ilość mąki drożdży ma być na pewno 30 dag? Czy może chodziło o 30 g?
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 6
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem
  • Mniam: 2
    Bananowe tosty francuskie (bezjajeczne)