KRUPNIK POLSKI

autor: , kategoria: drinki, kuchnia polska , dodano: 2010-02-19
  • KRUPNIK POLSKI

Składniki:

Przygotowanie:

Szklankę miodu zagotować ze szklanka wody i goździkami, odszumować. Dodać skórkę z pomarańczy, kawałek cynamonu, wanilie, gałkę muszkatołową i gotować pod przykryciem na niewielkim ogniu ok 15 minut. Zostawić do ostygnięcia, ponownie zagotować, przecedzić. Do gorącego wywaru stopniowo wlewać spirytus, dokładnie wymieszać. Można podawać gorący jednak lepiej rozlać do butelek, szczelnie zakorkować i zostawić na 2 miesiące by nalewka dojrzała.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe