NALEŚNIKI Z DŻEMEM

autor: , kategoria: naleśniki , dodano: 2010-02-19
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! NALEŚNIKI Z DŻEMEM
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! NALEŚNIKI Z DŻEMEM
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! NALEŚNIKI Z DŻEMEM
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! NALEŚNIKI Z DŻEMEM
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! NALEŚNIKI Z DŻEMEM
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! NALEŚNIKI Z DŻEMEM

Składniki:

Przygotowanie:

Mleko wlewamy do miski, wbijamy jajko, mieszamy mikserem, następnie wsypujemy mąkę i cukier waniliowy, znowu mieszamy mikserem.
Z tak przygotowanego ciasta smażymy naleśniki.
Po usmażeniu smarujemy każdy naleśnik dżemem, smak dżemu wybieramy według własnych upodobań.

    Śr. ocena: 3.40 / recenzji: 5 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • ewelline, 2010-02-20 19:06:30
    ewelline
    -7
    żadna rewelacja :P
  • Monifash34, 2010-02-20 19:32:33
    Monifash34
    1
    Najprostszy przepis na naleśniki.
    Zamiast cukru waniliowego możemy dodać szczyptę cynamonu.
    Zanim zaczniemy smażyć to ciasto naleśnikowe musi postać przynajmniej z 30 minut.
  • beata375, 2010-02-20 19:35:37
    beata375
    żadna rewelacja, ale czasami te proste przepisy są dużo lepsze i smaczniejsze od wyszukanych, uważam, że jest to fajny przepis dla osób które zaczynają swoją przygodę z gotowaniem, dlatego uważałam że należy go dodać.

    życzę wszystkim smacznego
    Komentarz
  • Berlinianka, 2010-02-20 20:46:45
    Berlinianka
    Beatka bez obrazy, ale tak patrzę na te przepisy, to niedługo ludzie zaczną dodawać przepis na herbatę
    Teraz swój renesans przeżywają ziemniaki w każdej postaci, tylko polewa się zmienia...
    Komentarz
  • vesenka, 2010-02-20 20:58:59
    vesenka
    2
    I co w tym złego Berlinianko? Dobrą herbatę też trzeba umieć zaparzyć. Nigdzie nie jest napisane,że to mają być przepisy na skomplikowane i wyszukane potrawy.
    Ja ziemniaki uwielbiam i bardzo mnie cieszy,że mam okazję poznać wersje, których sama jeszcze nie wykombinowałam.

    Co do przepisu, to jak dla mnie z tych proporcji ciasto wychodzi zbyt luźne. Wiem, bo robiłam chwilę temu na kolację i musiałam dodać więcej mąki, bo miałam problem z przewróceniem ich na drugą stronę. Wolę robić naleśniki z gęściejszego. Lubię dodać też do ciasta szczyptę soli. Olej zawsze daję do ciasta i smażę na suchej teflonowej patelni.
    Tym razem zrobiłam z dżemem pomarańczowym. Pychota
  • paulina150528, 2010-02-20 22:10:07
    paulina150528
    A ja się zgadzam z Vesenką. Znam masę osób którym nawet zrobienie naleśników sprawia trudności, tak więc przepis jak najbardziej przydatny.

    Berlinianko przepisów na podanie herbaty są tysiące,więc czemu go nie dodać?
    Komentarz
  • karola01, 2010-04-11 14:59:35
    karola01
    3
    Przepis bardzo prosty, ale może dla kogoś początkującego może być bardzo przydatny. Radzę, aby zwrócić uwagę na czas miksowania- im dłużej tym lepiej, aż powstaną takie małe "bąbelki".

    Mam tylko jedno ale- według mnie cały cukier waniliowy to za dużo.Ciasto jest zbyt słodkie. No ale to już kwestia gustu
  • klada, 2010-05-08 12:03:09
    klada
    a te naleśniki wychodzą grube, takie zbite?
    Komentarz
  • lentilka, 2010-06-27 22:16:36
    lentilka
    1
    Ja też uważam, że osobie która dopiero zaczyna gotować taki przepis się przyda.
    Mi niestety też nie pasuje ten cukier waniliowy - żaden rodzaj cukru w naleśnikach mi nie odpowiada. Uważam, że co za dużo to nie zdrowo.
  • ewanowa888000, 2016-11-09 16:05:07
    ewanowa888000
    ciekawy przepis, bardzo ciekawy wypróbuję na pewno
    jeśli szukacie w sklepie dżemów bez konserwantów polecam Stovit - a szczególnie Naturalnie owocowe, w składzie są tylko owoce i cukier
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe