Muszle z tuńczykiem

autor: , kategoria: makarony , dodano: 2010-02-19
  • Muszle z tuńczykiem

Składniki:

Przygotowanie:

Paprykę, cebulę i ugotowane na twardo jajka drobno kroimy. Mieszamy z kukurydzą, tuńczykiem oraz serem. Dodajemy majonez (ok 3 łyżki)
Doprawiamy do smaku.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
Muszelki napełniamy masą.
Ser biały możemy zastąpić startym serem żółtym.

    Śr. ocena: 4.33 / recenzji: 3 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • miskowa, 2010-04-13 10:47:30
    miskowa
    3
    Te muszle robię często na imprezy, jako przekąski na jeden gryz i świetnie się w tej roli sprawdzają. Do sałatki tuńczykowej nie dodaję jednak żadnego sera, ale za to sporo szczypiorku, dzięki temu jest wyraźniejsza w smaku. Z początku bałam się, że mi się te muszle rozpadną, ale jak się je al dente ugotuje, wszystko jest git. Ważne, żeby je zimną wodą po wyjęciu z gotowania potraktować, to się wtedy nie skleją. No i do wody dodaję też na wszelki trochę oliwy. Bardzo pyszna i łatwa do przygotowania przekąska.
  • marissima, 2010-06-16 21:11:54
    marissima
    0
    troche wkurza mnie,ze majonez w makaron szybko wsiaka
  • hayley01, 2010-06-23 23:07:49
    hayley01
    1
    Fajny przepis, mały minusik za brak zdjęcia.
    No i ser biały zupełnie mi tu nie pasuje, z żółtym można podpiec trochę w piekarniku i będzie rewelacja
  • himalaya, 2011-12-16 22:12:16
    himalaya
    Ile tej kukurydzy ma byc? Jedna cala puszka czy tylko pol?
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem