Czekolada na gorąco

autor: , kategoria: inne desery , dodano: 2010-02-20
  • Czekolada na gorąco

Składniki:

  • mleko [1 l]
  • śmietana kremówka [250 ml]
  • cynamon [1 łyżeczka]
  • czekolada gorzka [120 g] (grubo posiekana)
  • cukier [2 łyżeczki] (opcjonalnie, jesli ktos lubi baaardzo słodkie)
  • pieprz czarny [1 ] (ziarenko)

Przygotowanie:

1. do rondla wlać mleko, kremówkę i na małym ogniu doprowadzić do wrzenia.

2. dodać czekoladę, cynamon, pieprz i cukier. mieszać by czekolada nie przywarła do dna.

3. Grzać 10 min.

Można pić natychmiast, albo odstawić na kilka godzin i ponownie podgrzać.:)

    Śr. ocena: 4.50 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia Bem - mus czekoladowy

Komentarze

  • Fuksik1201, 2010-02-20 14:36:49
    Fuksik1201
    -3
    uwielbiam czekoladę na gorąco

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe