Pasta twarogowo- jajeczna

autor: , kategoria: pasty , dodano: 2010-02-20
  • Pasta twarogowo- jajeczna

Składniki:

  • ser biały [1 kostka]
  • jajka [4 szt.] (ugotowane na twardo)
  • cebula biała [1 szt.] (drobno posiekana)
  • sól (do smaku)
  • pieprz czarny (do smaku)
  • natka pietruszki (posiekana)
  • majonez [4 łyżki]
  • papryka (przyprawa) (słodka, w proszku, opcjonalnie)

Przygotowanie:

Pasta idealna na śniadanie albo kolacje.

1.ugotowane jajka podusić z serem na bardzo drobno.

2. dodać pozostałe składniki: cebulę, natkę, majonez i przyprawy.

3. jeszcze raz wszystko dokładnie wymieszać by utworzyło jednolitą masę.

4. wstawić do lodówki, żeby się "przegryzło"

Zamiast cebuli można np. użyć szczypiorku. W sezonie można też dodać rzodkiewki.:)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Polecany film:

Kurczak w mleczku kokosowym - Joanna Bielak

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem