Zupa z soczewicy

autor: , kategoria: jarskie i wegetariańskie , dodano: 2010-02-20
  • Zupa z soczewicy

Składniki:

  • por [0.5 szt.] (zielona część)
  • kostka smakowa [2 szt.] (warzywna)
  • soczewica [1 szklanka] (czerwona)
  • kukurydza konserwowa [1 szklanka]
  • fasola [1 szklanka] (szparagowa lub mrożona)
  • sól (do smaku)
  • pieprz (do smaku)

Przygotowanie:

Do gotujących się kostek bulionu (w ok. 1,5 litra wody) dodajemy czerwoną soczewicę.

Gotujemy ok. 15-20 minut dodając w międzyczasie pokrojony por, kukurydzę, fasolę, sol i pieprz.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Kasia Bem - zupa krem z cukinii

Komentarze

  • Kica., 2010-04-16 14:11:12
    Kica.
    zawsze wydawało mi sie że zupa z soczewicy to coś bardzo skomplikowanego, a widzę, ze jednak nie na pewno wypróbuję ten przepis
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką