Shrek

autor: , kategoria: ciasta ucierane , dodano: 2010-02-21
  • Shrek

Składniki:

Przygotowanie:

Biszkopt:
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy mikserem na sztywną pianę. Dodać połowę cukru i nadal ubijać.
Żółtka ucieramy z pozostałą częścią cukru a następnie dodajemy do ubitej piany delikatnie mieszając.
Następnie stopniowo dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy. Wyłożyć do prostokątnej blachy i piec ok 40 min.

Pysio przelać do garnuszka, dosypać 3 łyżki cukru i ugotować na nim 3 budynie śmietankowe.

Śmietanę kremówkę ubić z rozpuszczoną żelatyną i cukrem pudrem.

Na biszkopt wylać przestygnięty budyń, na budyń wyłożyć Delicje, na ciastka ubitą śmietanę, na wierzch wylać dowolną galaretkę.

Smacznego!!!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 20

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe