surówka z kapusty pekińskiej i koperku

autor: , kategoria: surówki , dodano: 2010-02-22
  • surówka z kapusty pekińskiej i koperku

Składniki:

  • koperek [1 pęczek]
  • kapusta pekińska [1 szt.]
  • sól - płaska łyżeczka
  • pieprz czarny
  • cytryna
  • cukier [2 łyżki]
  • majonez [2 łyżki]
  • jogurt naturalny [2 łyżki]

Przygotowanie:

siekamy kapuste i wrzucamy do miski, drobniutko kroimy koperek, dodajemy go do pekinskiej.
Do tego wszystkiego dodajemy łyzeczkę płaską soli- mieszamy (ja robię to rękoma , gniotę kapustę-chodzi o to by puściła trochę soku i była miękawa-ale nie za miękka!
Dodajemy pieprz , cukier ,połowkę cytryny oraz majonez i jogurt naturalny/smietanę(mozna dać sam majonez ,jak kto woli) wszystko mieszamy i podajemy do obiadku:)Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 5 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: surówka z młodej kapusty

Komentarze

  • aleksaa, 2010-02-27 11:44:13
    aleksaa
    połówke cytryny? rozumiem ze chodzi o sok?
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta