surówka z kapusty pekińskiej i koperku

autor: , kategoria: surówki , dodano: 2010-02-22
  • surówka z kapusty pekińskiej i koperku

Składniki:

Przygotowanie:

siekamy kapuste i wrzucamy do miski, drobniutko kroimy koperek, dodajemy go do pekinskiej.
Do tego wszystkiego dodajemy łyzeczkę płaską soli- mieszamy (ja robię to rękoma , gniotę kapustę-chodzi o to by puściła trochę soku i była miękawa-ale nie za miękka!
Dodajemy pieprz , cukier ,połowkę cytryny oraz majonez i jogurt naturalny/smietanę(mozna dać sam majonez ,jak kto woli) wszystko mieszamy i podajemy do obiadku:)Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 5 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Komentarze

  • aleksaa, 2010-02-27 11:44:13
    aleksaa
    połówke cytryny? rozumiem ze chodzi o sok?
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe