tzatziki

autor: , kategoria: sosy, kuchnia grecka , dodano: 2010-02-22
  • tzatziki

Składniki:

Przygotowanie:

obieramy ogórka, kroimy go w podłuzne "łódeczki i wykrajamy srodek z pestkami.
Na dużych oczkach scieramy na tarce do miseczki.Osobiscie przed włozeniem do miski, wkładam startego ogórka do sitka zeby jak najwiecej wody "uciekło"
Dodajemy 2 opakowania jogurtu naturalnego lub greckiego-ja używam naturalny Zott i jest idealnie kremowy i odpowiednio gęsty.Dodajemy przeciśniete przez praskę ząbki czosnku, pieprz, sól , cukier oraz cytrynę do smaku.Wszystko mieszamy.Podajemy z czym tylko podpowie nam nasza wyobraźnia:)Frytki, Ziemniaczki , zapiekanki , pizza,Kluski , makaron, ryż, chlebek ,kebaby, hamburgery..mogłabym wymieniac i wymieniać;) Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 5 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe