Sajgonki z łososiem i porem

autor: , kategoria: przekąski na zimno , dodano: 2010-02-22
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Sajgonki z łososiem i porem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Sajgonki z łososiem i porem
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Sajgonki z łososiem i porem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Sajgonki z łososiem i porem

Składniki:

Przygotowanie:

Pokrojonego pora dusimy na maśle. Wędzonego łososia wyjmujemy z opakowania.
Papier ryżowy moczymy w letniej wodzie, aby stał się miękki i nakładamy farsz z łososia i pora, po czym zawijamy (patrz zdjęcie).
Gotowe sajgonki zostawiamy na chwilę, a później rozkoszujemy się smakiem - najlepiej z dodatkiem sosu czosnkowego :)

    Śr. ocena: 4.00 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • malinka118, 2010-06-09 20:37:08
    malinka118
    2
    Ja robię podobnie, tylko gotowe sajgonki jeszcze podsmażam.
  • AlicjaH, 2010-10-04 11:21:16
    AlicjaH
    Nie smażysz już całości???? Przecież one są nie dobre bez smażenia....
    Komentarz
  • Sklep_Rafa_pl, 2013-05-21 08:41:37
    Sklep_Rafa_pl
    0
    Pomysł na sajgonki z łososiem godny uwagi. Ja jednak pokroiłbym drobno rybę, dodał makaron, warzywa, jak w tradycyjnych sajgonkach. Jeśli już jeść bez smażenia to tylko z ciepłym farszem. Na zimno sajgonki są bardzo...niesmaczne.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem