Kotlety mielone z indyka

autor: , kategoria: dania dla dzieci powyżej 1. roku, kuchnia polska , dodano: 2009-11-05
  • Kotlety mielone z indyka

Składniki:

Przygotowanie:

Kajzerkę namoczyć w letnim mleku, odcisnąć i dodać do mięsa wraz z jajkiem, posiekaną cebulą i ryżem, doprawić solą i pieprzem, starannie wyrobić na jednolitą masę. Uformować 4 kotlety, lekko oprószyć je mąką i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Z myślą o dzieciach można je udekorować papryką. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko oraz z surówkami.

    Śr. ocena: 4.25 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • chilanes, 2009-12-20 10:53:54
    chilanes
    2
    Z dekoracją będą świetną alternatywą dla maluchów, zachęcą je zapewne do jedzenia
    Do mięsa można też dodać np nać pietruszki albo pokrojone drobno pieczarki, by urozmaicić smak. Polecam także dorzucić do środka trochę startego żółtego sera
  • Wenila, 2010-01-09 17:00:15
    Wenila
    wygląda ciekawie, choć niektórym dzieciom może kojarzyć się z pająkiem więc radzę uważać
    Komentarz
  • m.a.r.t.a, 2010-01-09 21:47:33
    m.a.r.t.a
    Pozytywnie rozśmieszył mnie wygląd tych kotletów. Nie wiem tylko czy dzieci przekonają do jedzenia.
    Komentarz
  • Sandra89, 2010-02-16 11:17:01
    Sandra89
    Świetnie wyglądają
    ale ja się boję pająków hihihi
    Komentarz
  • Martilla, 2010-02-16 19:31:51
    Martilla
    2
    Brawo za pomysłowość. Fajny pomysł na przemycenie warzyw. Tylko trzeba uważać jeśli zrobi się oczy z pieprzu.
  • Kinga 72, 2010-02-22 00:03:12
    Kinga 72
    Fajnie wyglądają. Ciekawy pomysł.
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe