ślimaczki francuskie w wersji słodkiej

autor: , kategoria: ciasteczka , dodano: 2010-02-22
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! ślimaczki francuskie w wersji słodkiej
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! ślimaczki francuskie w wersji słodkiej
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! ślimaczki francuskie w wersji słodkiej
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! ślimaczki francuskie w wersji słodkiej
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! ślimaczki francuskie w wersji słodkiej
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! ślimaczki francuskie w wersji słodkiej
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! ślimaczki francuskie w wersji słodkiej
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! ślimaczki francuskie w wersji słodkiej

Składniki:

Przygotowanie:

Ciasto francuskie wyjąć z folii - posmarować cienko dżemem lub powidłami, zwinąć ciasto w rulon - delikatnie - tak, by dżem nie wypłynął. Tak przygotowane ciasto pociąć na plasterki - ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku z termoobiegiem w 200 stopniach ok. 15-20 minut :)
SZYBKO - TANIO - A PRZEDE WSZYSTKIM SMACZNIE !!!

    Śr. ocena: 4.89 / recenzji: 14 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • madziaczek:*, 2010-02-23 10:11:11
    madziaczek:*
    0
    Palce lizać! Moje ulubione ciasto francuskie w pyszny sposób! Z dżemem własnej roboty z wasnych wiśni to dla mnie niebo w gębie
  • architekt80, 2010-02-23 10:21:09
    architekt80
    1
    DDDD wystarczy spojrzec i juz slinka cieknie
  • Ag4, 2010-02-23 11:22:00
    Ag4
    2
    Uwielbiam ciasto francuskie w każdym wydaniu

    a w słodkim szczególnie
  • cate_, 2010-02-23 15:21:52
    cate_
    1
    Brzmi naprawdę ciekawie, wypróbuję już w piątek. Mam nadzieję, że gościom też będzie smakować )
  • kodeina, 2010-02-27 23:48:08
    kodeina
    2
    świetny przepis !
    mrożone ciasto francuskie warto mieć zawsze w zamrażarce
  • kropka75, 2010-02-28 21:34:16
    kropka75
    2
    Inna wersja mojego szybkiego ciasta. Ja robię z masą serową lub makową. Z dżemem jeszcze nie robiłam, myślałam, że wyleci, ale na fotkach wygląda smakowicie więc na pewno spróbuję.

    Pycha. Szybkie i smaczne.
  • Allicja, 2010-03-01 10:39:05
    Allicja
    1
    pomysłowe, i na pewno pyszne
  • rapifen, 2010-03-03 22:11:13
    rapifen
    trzeba wypróbować!
    Komentarz
  • Eowina1818, 2010-03-13 10:05:23
    Eowina1818
    3
    o jaki prosty i fajny przepis!
    tylko zastanawiam się, czy dżem przy pieczeniu nie wypłynie.
    ciasto przed pieczeniem polecałabym posmarować jajkiem. Dzięki temu będą miały piękny złoty kolorek!
  • Berlinianka, 2010-03-13 10:29:45
    Berlinianka
    2
    Wczoraj na kuchni.tv wyczaiłam niezły patent do tego. Posmarować ciasto, zwinąć, obwinąć papierem w którym było ciasto i włożyć do lodówki na jakieś 15-20 min. żeby stwardniało. Potem się łatwiej to kroi, wszystko ładnie i zgrabnie wygląda :3
    Ogólnie fajna sprawa, szybko można coś gościom podać, a posmarować można właściwie wszystkim
  • Patucha, 2010-03-13 11:27:47
    Patucha
    zależy od konsystencji dżemu, moje domowe powidła nie wyciekają i nie można za dużo dżemu napakować - u mnie znikają jeszcze ciepłe
    Komentarz
  • Berlinianka, 2010-03-13 11:39:33
    Berlinianka
    Nie chodzi o wyciekanie dżemu, a o strukturę ciasta.
    Komentarz
  • Berlinianka, 2010-03-13 18:29:37
    Berlinianka
    U mnie się już chłodzi wałek z masłem orzechowym Będą gotowe akurat na przyjazd gości
    Komentarz
  • aleksaa, 2010-03-14 08:37:21
    aleksaa
    o rany! z masłem orzechowym to by u mnie nie wytrzymały do przyjazdu gości trzeba by podwojna porcje robic
    Komentarz
  • Martilla, 2010-03-18 21:41:50
    Martilla
    2
    Szybkie i smaczne. Czego więcej chcieć
  • uparta Marti, 2010-03-18 21:48:17
    uparta Marti
    z masłem orzechowym lub nutella połączona z ciastem francuskim ? odpływam i mogę zjeść dwa całe ruloniki .
    Komentarz
  • Berlinianka, 2010-03-19 00:27:43
    Berlinianka
    Dobre wyszło, ale trochę za mocno się skarmelizowało masełko i zakrawało o przypalenie, bo zamiast wyjąć je z piekarnika o czasie, stałam nad wanną, bo musiałam wykąpać kota i nie pytajcie dlaczego! xD
    Następnym razem nie będę zrumieniała na złoto będąc w łazience, bo jak drugi raz spalę takie cudo to się zapadnę pod ziemię!
    Komentarz
  • Zaba885, 2010-04-03 21:28:42
    Zaba885
    Fajny przepis !! ale jak na razie nie dla mnie :P Ale i tak wypróbuje pewnegpo dnia Daje 5
    Komentarz
  • katarzynkowa, 2010-04-26 02:29:16
    katarzynkowa
    2
    pyszności wypróbowane z dżemem wiśniowym, następnym razem będzie nutella xD
  • katarzinka, 2010-04-26 11:03:08
    katarzinka
    2
    ciasteczka szybko znikają, ja robiłam z kremem orzechowym, a drugą porcję z waniliowym twarożkiem.
    ciasteczka robi się szybko i są smaczne, dzięki za przypomnienie tego przepisu
  • skimos, 2010-05-01 16:48:33
    skimos
    2
    Zobaczyłam, spróbowałam, potwierdzam - PYCHOTA!
    Smacznie, tanio i bez większego nakładu pracy
  • szaramieta, 2010-07-24 16:14:08
    szaramieta
    1
    Przepis klasyka, kocham te ciasteczka

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem