Sos zielony (do mięs na zimno)

autor: , kategoria: sosy , dodano: 2010-02-22
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Sos zielony (do mięs na zimno)
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Sos zielony (do mięs na zimno)

Składniki:

  • szpinak [1 łyżka]
  • pietruszka
  • ocet winny
  • majonez [3 łyżki]

Przygotowanie:

Szpinak najlepszy jest mrożony w kostce. Rozmrażamy, odmierzamy łyżkę i wrzucamy do naczynia. Dodajemy dwie łyżki majonezu. Pietruszkę siekamy na drobno. Do całości dodajemy łyżeczkę octu winnego. Udekorować pietruszką w naczyniu.
Sos najlepszy jest do mięs na zimno.
Smacznego.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 5 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sos grzybowy

Komentarze

  • ewelline, 2010-07-20 00:18:38
    ewelline
    Zielony ciekawy sosik dodaje do ulubionych i wypróbuje potem ocenie
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta