Kurczak w majonezie

autor: , kategoria: z drobiu , dodano: 2010-02-22
  • Kurczak w majonezie

Składniki:

  • majeranek
  • olej
  • kurczak (same nóżki albo piersi, po sztuce na osobę)
  • czosnek (kilka ząbków)
  • przyprawa warzywna (tj. wegeta)
  • majonez (najlepiej kielecki)

Przygotowanie:

Części kurczaka nacieramy olejem wegetą (do smaku) i majerankiem.
Układamy w formie naczyniu do pieczenia posmarowanym olejem.

Czosnek siekamy drobniutko i nacieramy kurczaka.
Na wierzchu rozsmarowywujemy majonez (około 2-3 łyżek)

Pieczemy w temp 200 stopni do utworzenia się "skórki" z majonezu.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: kurczak z grzybami leśnymi

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem