Kotleciki kalafiorowo-ziemniaczane

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2010-02-23
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kotleciki kalafiorowo-ziemniaczane
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kotleciki kalafiorowo-ziemniaczane
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kotleciki kalafiorowo-ziemniaczane
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kotleciki kalafiorowo-ziemniaczane

Składniki:

Przygotowanie:

Ziemniaki ,kalafior ugotować ,przecisnąć przez praskę
Boczek podsmażyć
szczypiorek,cebule posiekać
wszystko wymieszać
dodać jajko
przyprawy

Formować kotlety/klopsy ,obtoczyć w bułce tartej i obsmażać.

Podawać same lub z sosem,ketchupem,surówką .

Proporcje składników dodać jak kto lubi.
Z ww składników wychodzi ok 12-15 klopsików.

    Śr. ocena: 4.50 / recenzji: 4 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • AnusiaPn, 2010-02-23 13:31:15
    AnusiaPn
    smakowicie wyglądają kalafiorek mniam! kiedyś pewnie wypróbuję przepisik dodaje do ulubionych.
    Komentarz
  • ewelline, 2010-02-23 15:19:57
    ewelline
    tak tak wygląda smacznie i pewnie tak smakuje ja uwielbiam kotlety z kapusty z kalafiorku jeszcze nie jadłam. Czy masa jest rzadka czy dobrze się lepi???
    Komentarz
  • paula78, 2010-02-23 15:42:27
    paula78
    Masa lepi się bardzo dobrze.
    Komentarz
  • slimcamelia, 2010-02-23 21:52:09
    slimcamelia
    wygląda super ,robiłam podobne z pieczarkami,ale te jutro wypróbuję coś nowego.Dodałam do ulubionych ocenię.
    Komentarz
  • kaska222, 2010-02-23 22:23:45
    kaska222
    Wygläda apetycznie.W weekend sprobuje zrobic.
    Komentarz
  • Guuusiaa, 2010-03-29 23:18:09
    Guuusiaa
    jutro mam zamiar zrobić mojemu kochanemu
    Komentarz
  • _MAMA_, 2010-05-18 17:30:35
    _MAMA_
    nikt nie podzielił się wrażeniami , dzisiaj robię dla dzieci, mam nadzieje że będzie jadalne
    Komentarz
  • _MAMA_, 2010-05-18 20:16:43
    _MAMA_
    2
    zrobiłam, nie ma raczej szans wyrobić się w 20 min, samo obieranie i gotowanie warzyw tyle trwa, radze dobrze odparować warzywa, każda zbędna kropla wody utrudnia smażenie, ciasto jest rzadkie i trzeba sporo bułki tartej - nie dodawajcie mąki przypadkiem ! jajko malutkie, sporo piją tłuszczu. Smak łagodny dość dobry, powinno smakować większości dzieciom, mój synek, który kalafiora do ust by nie wziął zajadał sie nimi z ketchupem - jeszcze zachecał młodszą siostrę "jedz - bardzo dobre to po prostu jajka ze szczypiorkiem " od moich dzieci 3 gwiazdki
  • crethka, 2010-06-29 14:37:55
    crethka
    2
    Jednym słowem przepyszne! Ja przepis troszkę zmodyfikowałam i zamiast szczypiorku i cebuli dałam pietruszkę i koperek, ale i tak wszyscy dookoła się nimi zachwycali
  • jaMAJKAfree, 2013-06-25 12:25:11
    jaMAJKAfree
    2
    po raz kolejny wracam do tego przepisu
    dziś robię wg tego przepisu ,ale bez boczku i -na życzenie dzieci,którym bardzo smakują -z sosem pieczarkowym , ostatnio dodałam groszku konserwowego do środka(można dzieciom fajnie różne warzywa "przemycić" ) ,generalnie przepis bardzo dobry i jako danie i jako baza na urozmaicanie wg gustów i smaków

  • Gomra, 2013-08-14 16:51:08
    Gomra
    0
    Muszę spróbować!

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe