Kotlety z indyka

autor: , kategoria: z drobiu, kuchnia polska , dodano: 2009-11-05
  • Kotlety z indyka

Składniki:

  • piersi indyka [1 kg]
  • jajka
  • przyprawa warzywna (do smaku)
  • papryka (do smaku)
  • sól (do smaku)
  • bułka tarta [2 łyżki]
  • tłuszcz (do smażenia)

Przygotowanie:

Mięso pokroić w plastry, lekko rozbić, oprószyć solą, przyprawą warzywną i papryką. Obtoczyć w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z frytkami i surówką.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: schab ze śliwką

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem