Babka

autor: , kategoria: ciasta ucierane , dodano: 2010-02-24
  • Babka

Składniki:

  • jajka [5 szt.]
  • mąka [1 szklanka]
  • proszek do pieczenia [2 łyżeczki]
  • olej [1 łyżka]
  • margaryna [0.5 kostki]
  • cukier [1 szklanka]
  • budyń [1 op.] (czekoladowy)

Przygotowanie:

Margarynę roztopić, ubić pianę z białek, dodać cukier, żółtka, budyń, olej oraz mąkę z proszkiem i roztopioną margarynę Ciągle miksować. Piec ok, 40 minut w temp. 180 st.
Gotowe!

    Śr. ocena: 4.50 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: jabłecznik

Komentarze

  • isabelmm, 2010-03-28 21:15:18
    isabelmm
    0
    Babka bardzo prosta i szybka w wykonaniu, a co najważniejsze smaczna; chociaż ja dodałabym jeszcze bakalie, ew.kawałki czekolady. Ładnie się prezentuje posypana cukrem pudrem. Polecam szczególnie dla początkujących.
  • ankaszym, 2018-07-26 13:27:18
    ankaszym
    bardzo prosta i szybka w wykonaniu jest babka z mieszanki z Polskich Młynów na bazie mąki szymanowskiej. a jaka pyszna!!
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem