Babka

autor: , kategoria: ciasta ucierane , dodano: 2010-02-24
  • Babka

Składniki:

Przygotowanie:

Margarynę roztopić, ubić pianę z białek, dodać cukier, żółtka, budyń, olej oraz mąkę z proszkiem i roztopioną margarynę Ciągle miksować. Piec ok, 40 minut w temp. 180 st.
Gotowe!

    Śr. ocena: 4.50 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • isabelmm, 2010-03-28 21:15:18
    isabelmm
    0
    Babka bardzo prosta i szybka w wykonaniu, a co najważniejsze smaczna; chociaż ja dodałabym jeszcze bakalie, ew.kawałki czekolady. Ładnie się prezentuje posypana cukrem pudrem. Polecam szczególnie dla początkujących.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe