Kotlety pieczone z serem i szynką

autor: , kategoria: z wieprzowiny, kuchnia francuska , dodano: 2009-11-05
  • Kotlety pieczone z serem i szynką

Składniki:

Przygotowanie:

Mięso pokroić w plastry, oprószyć solą i pieprzem. Szynkę i ser pokroić w cienkie plasterki, poukładać na każdym plastrze mięsa, przełożyć drugim plastrem, spiąć brzegi, podlać tłuszczem i wodą, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C. Podawać z frytkami i surówką.

    Śr. ocena: 3.83 / recenzji: 3 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • paulina150528, 2010-01-16 16:12:12
    paulina150528
    1
    Nigdy nie nacinam do końca mięsa, lecz je nakrajam i robię coś w formie kieszonek (łatwiej utrzymać kotlety w całości podczas pieczenia)Zamiast szynki polecam dodanie boczku a ser żółty można zastąpić oscypkiem dla odmiany.
    No i przypraw zdecydowanie więcej
  • kropka75, 2010-01-19 08:43:49
    kropka75
    1
    Schab smażony lub pieczony w piekarniku bez folii albo panierki gra mi średnio, za suchy wg mnie na takie zabawy. Lepiej takie przepisy wychodzą z filetem z kurczaka.

    Ładnie wygląda, ale często robi się opona.
  • magdaka13, 2010-03-10 18:28:24
    magdaka13
    0
    Potrawa niezla, jadalna, ale jakby brakowalo jej glebi smaku.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe