Kotlety mielone

autor: , kategoria: z wieprzowiny, kuchnia polska, dodano: 2009-11-05
  • Kotlety mielone

Składniki:

Przygotowanie:

Cebule obrać, drobno posiekać i przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu (łyżka). Kajzerkę przez kilka minut moczyć w wodzie, potem odcisnąć i dodać do mięsa wraz z jajkiem, cebulą, przyprawą do mielonego, solą i pieprzem. Masę dokładnie wyrobić i uformować z niej owalne kotlety, oprószyć je bułką tartą i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z ziemniakami piure i warzywami.

    Śr. ocena: 4.17 / recenzji: 3 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • kropka75, 2009-12-14 14:19:32
    kropka75
    2
    Bardzo smaczne.
    A jak jeszcze dobrze doprawione, to już w ogóle pycha.
  • Pepus, 2010-07-01 17:17:20
    Pepus
    1
    Bardzo dobre mielone kotleciki. Łatwe i szybkie do zrobienia.
  • brzydula_81, 2010-07-01 17:56:05
    brzydula_81
    1
    klasyka! szybko, latwo i pysznie. pasuja do wszystkiego i zawsze sie udaja. jadlam nie raz dlatego daje 5*

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Szatańskie jajka
  • Mniam: 2
    Bananowy sernik
  • Mniam: 8
    Bounty Świąteczno-Noworoczne
  • Mniam: 6
    Tarta z mascarpone i truskawkami

Zamknij