Rejestracja
Płeć: *
Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Kotlety mielone

autor: , kategoria: z wieprzowiny, kuchnia polska , dodano: 2009-11-05
  • Kotlety mielone

Składniki:

Przygotowanie:

Cebule obrać, drobno posiekać i przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu (łyżka). Kajzerkę przez kilka minut moczyć w wodzie, potem odcisnąć i dodać do mięsa wraz z jajkiem, cebulą, przyprawą do mielonego, solą i pieprzem. Masę dokładnie wyrobić i uformować z niej owalne kotlety, oprószyć je bułką tartą i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z ziemniakami piure i warzywami.

    Śr. ocena: 4.17 / recenzji: 3 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: świąteczne pierniki

Komentarze

  • kropka75, 2009-12-14 14:19:32
    kropka75
    2
    Bardzo smaczne.
    A jak jeszcze dobrze doprawione, to już w ogóle pycha.
  • Pepus, 2010-07-01 17:17:20
    Pepus
    1
    Bardzo dobre mielone kotleciki. Łatwe i szybkie do zrobienia.
  • brzydula_81, 2010-07-01 17:56:05
    brzydula_81
    1
    klasyka! szybko, latwo i pysznie. pasuja do wszystkiego i zawsze sie udaja. jadlam nie raz dlatego daje 5*

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Omlet graham z papryką i pieczarkami
  • Mniam: 2
    PLACUSZKI bezglutenowe, wegańskie, roślinne, paleo
  • Mniam: 32
    Cukinia faszerowana mięsem mielonym
  • Mniam: 2
    Makaron w sosie śmietanowo szpinakowym z kurczakiem