Sałatka z surimi

autor: , kategoria: sałatki , dodano: 2010-02-26
  • Sałatka z surimi

Składniki:

Przygotowanie:

Makaron ryżowy gotujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Po odsączeniu i wystygnięciu kroimy go, tak aby nitki nie były zbyt długie. Rozmrożone wcześniej paluszki kroimy w plasterki. Ogórka siekamy w drobną kosteczkę. Przyrządzamy sos z majonezu, jogurtu i przeciśniętego przez praskę czosnku. Siekamy drobno koperek (można użyć 2-3 łyżek suszonego, ale to troszkę zmienia smak). Wszystkie składniki łączmy, posypujemy koperkiem i zalewamy sosem. Doprawiamy do smaku, mieszamy i jemy :).

    Śr. ocena: 4.50 / recenzji: 3 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Phynn, 2010-05-29 00:14:52
    Phynn
    2
    tak tak tak ! ;] aż dziwne, że nie został ten przepis jeszcze oceniony pyszności szkoda tylko, że nie ma zdjęcia, stąd - 0,5 gwiazdki
  • daget, 2010-11-25 14:59:27
    daget
    0
    Super sałatka, polecam zalewanie zamrożonych surimi wrzątkiem. Po pierwsze szybciej się rozmrożą a po drugie nabiorą swojego smaku. Oczywiście musiałam dodać coś od siebie i wylądowaly w sałatce jajka, ale wyszło pycha. Mój mąż był zachwycony
  • miskowa, 2010-11-25 15:27:10
    miskowa
    3
    sama często robię tą sałatkę. Często jak daget dodaję jajka, albo kukurydzę z puszki (takie moje zboczenie). Moim zdaniem lepiej tu się komponuje zdecydowanie koperek świeży niż suszony, najlepiej dodać dużo.
    Pyszna lekka i łatwa w przygotowaniu

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem