Rosół orientalny

autor: , kategoria: zupy, kuchnia japońska / tajska , dodano: 2009-11-05
  • Rosół orientalny

Składniki:

  • bulion [3 szklanki] (z kurczaka)
  • polędwica wołowa [25 dag]
  • cebula dymka [2 szt.]
  • pieczarki [10 dag]
  • marchew [1 szt.]
  • sos sojowy [2 łyżki]
  • imbir [1 szczypta]
  • sól (do smaku)
  • olej (do smażenia)
  • kiełki (do dekoracji)

Przygotowanie:

Mięso pokroić na cieniutkie długie paski. Dodać sos sojowy, obraną i pokrojoną dymkę (razem ze szczypiorem), umyte i drobno posiekane pieczarki. Rozgrzać olej i kolejno smażyć: przygotowane mięso, marchewkę i pieczarki. Wyjmować lekko zrumienione. Po usmażeniu wszystkie składniki zalać rosołem, doprawić solą i imbirem. Udekorować kiełkami.

    Śr. ocena: 4.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: szybkie ciasto jogurtowe

Komentarze

  • chilanes, 2009-12-19 19:15:10
    chilanes
    2
    Zamaist pieczarek polecam dodać grzybki Moon, są dostępne suszone w marketach, potrawa nabierze bardziej orientalnego wyglądu i smaku, niż z pieczarkami.
  • blue_apple, 2010-11-07 18:11:29
    blue_apple
    musze spróbować, uwielbiam orientalną kuchnię!
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem