Pasta kanapkowa z makreli

autor: , kategoria: pasty , dodano: 2010-02-27
  • Pasta kanapkowa z makreli

Składniki:

  • makrela [1 szt.] (wędzona - może być również inna ryba wędzona)
  • jajka [3 szt.] (na twardo)
  • cebula [1 główka] (drobniutko posiekana)
  • musztarda [5 łyżek] (najlepiej Sarepska)
  • sól [1 szczypta]
  • pieprz czarny [1 szczypta]

Przygotowanie:

Wybrać ości z ryby (jak najdokładniej!). Mięso podzielić na drobne kawałki. Jajka posiekać w kostkę. Dodać usiekaną cebulkę, musztardę. Doprawić do smaku.
Wmieszać i albo rozgnieść widelcem na papkę, albo zmiksować blenderem.
Przy mieszaniu można jeszcze łatwo odnaleźć pozostale ości - warto je wtedy wybrać!
Pyszne na razowym chlebku i kawałeczkiem ogórka konserwowego.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 7 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • aleksaa, 2010-02-27 15:37:04
    aleksaa
    z pewnoscia wyprobuje!
    Komentarz
  • kasiasiar, 2010-02-27 20:27:33
    kasiasiar
    2
    Bardzo lubie taka pastę pod warunkiem, że składniki sa bardzo drobno pokrojone ...
    Zawsze dodaje majonez, z musztardą jeszcze nie probowałam- brzmi interesująco i na pewno wypróbuję
  • macc2000, 2010-04-14 23:43:32
    macc2000
    1
    Zrobione, zjedzone, SMACZNE!
    Polecam dodac troche zielonego np. koperek.
  • aleksaa, 2010-04-23 11:28:01
    aleksaa
    1
    wczoraj zrobił ją dla mnie mój chlopak dodał jedynie więcej jajek i papryczkę chilli - PYCHOTA!
  • tola3804, 2010-11-25 14:32:52
    tola3804
    1
    Zrobiłam wczoraj. Pychotka!
  • daget, 2010-11-25 14:50:58
    daget
    1
    Rewelacyjna pasta, pod warunkiem ze składniki sa dobrze pokrojone i wymieszane. Z racji nietolerancji cebuli dodałam kiszonego ogórka i też wyszło fantastycznie. Bardzo miłe rozwiązanie urozmaicające sałatkę z majonezem.
  • miskowa, 2010-11-25 15:22:10
    miskowa
    1
    bardzo lubię takie pasty, przynajmniej nie muszę się zastanawiać, co jest w środku.
    Robię tak samo, zamiast cebuli daję szczypior lub natkę pietruszki - obie wersje pyszne. jest trochę dłubania z rybą, ale warto
  • passionfruit, 2011-12-03 20:02:35
    passionfruit
    2
    Pycha! Ja, osoba nie jedząca ryb zjadłam kanapki z tą pastą!! Mniam mniam!

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe