Błyskawiczne

autor: , kategoria: inne desery, bezglutenowe , dodano: 2010-03-01
  • Błyskawiczne

Składniki:

Przygotowanie:

1. Jabłko obrać, wydrążyć środek-można zostawić w formie całego jabłka z dziurą, albo pokroić na cząstki. Położyć na talerzu.

2. Polać wg uznania miodem, posypać cukrem, cynamonem lub po prostu bez dosładzania i przyprawiania-jak kto woli, choć ja robię z miodem i cynamonem, co po przygotowaniu z miodu mamy pycha sosik ;) Wkładamy do mikrofali na 3 - 4 minuty. Smakuje jak pieczone :D

3. PS. Uwaga, bo strasznie gorące :P radze chwilkę odczekać lub dmuchać ;)

    Śr. ocena: 3.75 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 5 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • monisia104, 2010-04-26 15:11:03
    monisia104
    1
    zrobiłam je od razu, tak do jedzenia przed komputerem.
    niestety, jabłka nie smakują jak pieczone.
    swoją drogą, ostrożnie z miodem. uwielbiam słodkie rzeczy, ale tu mnie po prostu mdli, choć nie "nawaliłam" znów tak dużo.
    mam jeszcze pytanie - w jakiej mocy pieczesz te jabłka? może w tym pies pogrzebany?
  • Smynio, 2010-06-18 23:07:59
    Smynio
    hmmm.... moc na full :P jabłka pieczone bardzo dawno temu jadłam, a to jest jedynie alternatywa dla nich, więc pewnie nie zastąpią tego "pieczonego" smaku, ale mnie smakuje :P co do miodu to zawsze można dać mniej albo wcale
    Komentarz
  • Qunia, 2010-08-26 20:51:57
    Qunia
    1
    dobre jeśli nie ma się za dużo czasu. troszkę ubogie, ale smakowite. (;

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe