Mus truskawkowy

autor: , kategoria: kremy i musy , dodano: 2010-03-01
  • Mus truskawkowy

Składniki:

  • truskawki [170 g]
  • cukier puder [70 g]
  • białko z jajka [2 szt.]
  • żelatyna [7 g]
  • woda [40 ml]
  • śmietana kremówka [80 g] ((30%))

Przygotowanie:

1. Żelatynę namoczyć w 40 ml wody.
2.Truskawki umyć, zmiksować.
3.Ubić śmetankę, odstawić w chłodne miejsce.
4.Ubić pianę z białek, utrwalić, dodając stopniowo cukier.
5.Upłynnić w kąpieli wodnej żelatynę.
6.Połączyć truskawski z rozpuszczoną żelatyną.
7.Dodawać pianę z białek i ubitą śmietanę.

Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Polecany film:

Sałatka z kardamonem - Joanna Bielak

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką