Kacze piersi

autor: , kategoria: z drobiu , dodano: 2009-11-05
  • Kacze piersi

Składniki:

  • piersi z kaczki [4 szt.]
  • majeranek (do smaku)
  • czosnek [2 szt.] (2 ząbki)
  • pomarańcze [1 szt.]
  • likier [4 łyżki] (najlepiej Grand Marnier)
  • masło [2 łyżki]
  • sól (do smaku)
  • pieprz czarny (świeżo zmielony)
  • smalec (do smażenia)

Przygotowanie:

Piersi natrzeć solą, pieprzem, czosnkiem i majerankiem, obsmażyć na gorącym smalcu. Wlać sok wyciśnięty z pomarańczy, dodać otartą skórkę pomarańczową, likier i masło. Smażyć jeszcze ok. 10 min (piersi powinny być w środku lekko różowe). Podawać z duszonymi jabłkami, żurawiną i dzikim ryżem lub kaszą gryczaną.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Poznaj 5 możliwych przyczyn bólu piersi!

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką