zupa "mexico"

autor: , kategoria: zupy , dodano: 2010-03-02
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! zupa
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! zupa

Składniki:

  • bulion [1 l]
  • makaron (drobny)
  • pomidory (bez skórki)
  • kukurydza konserwowa
  • groszek konserwowy
  • cebula biała [1 ]
  • marchew [1 ]
  • czosnek [4 ząbki]
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Jest to zupa błyskawiczna i smaczna!
Gotujemy rosołek. Do gotującego się rosołu wsypujemy pokrojoną cebulę, startą marchewkę, a także zawartość puszek (groszek i kukurydzę trzeba odcedzić!!!).
Całość ma się zagotować. Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem zgniecionym lub pokrojonym na drobno.

Bardzo rozgrzewa i dobrze smakuje!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: zupa czosnkowa

Komentarze

  • lwia paszcza, 2010-03-04 10:52:22
    lwia paszcza
    Całość wygląda nieźle, aleja do typowo meksykańskiej zupy dodałabym na pewno czerwoną fasolę zamiast tego groszku. Poza tym paprykę w proszku - słodką i ostrą
    Komentarz
  • Luciana, 2010-03-07 22:16:21
    Luciana
    Zupka wygląda na zdjęciu apetycznie. W niedługim czasie napewno zrobię i wtedy ocenie
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką