puchata szarlotka

autor: , kategoria: Wielkanocne potrawy, Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie) , dodano: 2010-03-02
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! puchata szarlotka
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! puchata szarlotka
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! puchata szarlotka
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! puchata szarlotka

Składniki:

Przygotowanie:

Białka należy ubić. Osobno ubić żółtka, cukier, cukier waniliowy. W większej misce zmieszać maki i proszek do pieczenia. Margarynę rozpuścić w garnuszku.
Następnie wszystko połączyć i zmieszać mikserem. Ciasto wychodzi w płynnej konsystencji.
Najpierw 15 minut pieczemy spód w temp 180 stopni, później nakładamy jabłka i górę ciasta. Całość pieczmy ok 45 minut w tej samej temp.
Ciasto upieczone wygląda naprawdę smakowicie!

    Śr. ocena: 3.50 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 8

Komentarze

  • RosalindElle, 2012-03-15 20:08:51
    RosalindElle
    0
    Ciasto smakuje dobrze, ale niestety pomimo obecności proszku do pieczenia nie wyrosło mi. Szkoda, bo wszystkim smakowało, ale mówili, że dobry "placek" upiekłam. Dodam, że zrobiłam wszystko zgodnie z opisem.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe