Tradycyjna szarlotka

autor: , kategoria: ciasta kruche i francuskie , dodano: 2010-03-02
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Tradycyjna szarlotka
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Tradycyjna szarlotka

Składniki:

Przygotowanie:

Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia posiekać nożem z margaryną. Dodać żółtka, całe jajka, cukier, cukier waniliowy, śmietanę i wyrobić ciasto. Wstawić do lodówki.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Lekko odcisnąć sok i wymieszać z dżemem i cynamonem.
Piec 45 minut w 200 stopniach C

Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • kropka75, 2010-03-08 08:17:44
    kropka75
    Ciasto do lodówki, owoce zetrzeć... I co dalej?

    Na jaką formę to ilości?
    Komentarz
  • Pluppy, 2010-10-20 19:20:10
    Pluppy
    z jakim dżemem? w składnikach nie ma nic o dżemie?
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe