Kotlety mielone z warzywami

autor: , kategoria: z mięs mieszanych , dodano: 2009-11-05
  • Kotlety mielone z warzywami

Składniki:

  • mięso mielone [25 dag] (pół na pół wieprzowe i drobiowe)
  • cebula [3 szt.]
  • jajka [2 szt.]
  • ser żółty [4 łyżki] (startego)
  • sól (do smaku)
  • pieprz (do smaku)
  • tłuszcz (do smażenia)
  • natka pietruszki [1 pęczek]

Przygotowanie:

Cebule obrać, ugotować w osolonej wodzie, następnie posiekać, wymieszać z mięsem, serem, posiekaną natką i jajkami, doprawić do smaku solą i pieprzem. Z gotowej masy uformować kotlety, obtoczyć je w mące i smażyć z obu stron. Podawać na zimno z sałatkami lub na gorąco z ryżem na sypko i warzywami.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: kotlety mielone

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Pierniczki Mikołajka
  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem