Galat indyczy z warzywami

autor: , kategoria: przekąski na zimno , dodano: 2010-03-03
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Galat indyczy z warzywami
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Galat indyczy z warzywami

Składniki:

Przygotowanie:

Skrzydełka gotujemy na kostce rosołowej razem z marchewką i selerem, po ugotowaniu, obieram warzywa i kroje w kosteczke. Gotuje i kroje w kosteczke jajka. .Przecedzam rosół odmierzając 1,5 litra. W połowie szklanki rosołu rozpuszczam 5 łyżeczek żelatyny i mieszam do uzyskania jednolitej konsystencji. Tą rozrobioną żelatynę wlewam do 1,5 rosołu. Dodaje natkę pietruszki. Przygotowuję kilka małych miseczek albo pojemniczków plastykowych do nich to wkładam groszek, jajko na twardo, marchewkę, seler. Mięso obieram ze skór i oddzielam od kości i wkładam do przygotowanych miseczek. Czekam az chwile przestygnie. Na koniec zalewam rosołem z żelatyną.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe