Galat indyczy z warzywami

autor: , kategoria: przekąski na zimno , dodano: 2010-03-03
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Galat indyczy z warzywami
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Galat indyczy z warzywami

Składniki:

  • żelatyna [1 ] (szt.)
  • groszek konserwowy [0.5 ] (puszki)
  • marchew [1 ] (szt.)
  • natka pietruszki [2 ] (łyżeczki)
  • skrzydełka indycze [2 ] (szt.)
  • jajka [2 ] (szt.)

Przygotowanie:

Skrzydełka gotujemy na kostce rosołowej razem z marchewką i selerem, po ugotowaniu, obieram warzywa i kroje w kosteczke. Gotuje i kroje w kosteczke jajka. .Przecedzam rosół odmierzając 1,5 litra. W połowie szklanki rosołu rozpuszczam 5 łyżeczek żelatyny i mieszam do uzyskania jednolitej konsystencji. Tą rozrobioną żelatynę wlewam do 1,5 rosołu. Dodaje natkę pietruszki. Przygotowuję kilka małych miseczek albo pojemniczków plastykowych do nich to wkładam groszek, jajko na twardo, marchewkę, seler. Mięso obieram ze skór i oddzielam od kości i wkładam do przygotowanych miseczek. Czekam az chwile przestygnie. Na koniec zalewam rosołem z żelatyną.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: parówki w cieście naleśnikowym z warzywami

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem