Rejestracja
Płeć: *
Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Masa tortowa czekoladowo-kokosowa

autor: , kategoria: ciasta z masą, kuchnia polska , dodano: 2010-03-03
  • Masa tortowa czekoladowo-kokosowa

Składniki:

Przygotowanie:

Masło ucieramy na pulchną masę , dodajemy żółtko i cukier puder.
W garnuszku rozpuszczamy kakao z mlekiem, zagotowujemy trzykrotnie (porządnie odparowujemy), dodajmy rozpuszczoną czekoladę, kiedy utworzy się jednolita masa dodajemy wiórka kokosowe.
Zostawiamy szklankę białej masy do dekoracji tortu.
Kiedy kakao wystygnie łączymy je z masłem i ucieramy do uzyskania jednolitej masy (na ile pozwalają wiórka ;) )
Sprawdzamy smak, w razie potrzeby dosładzamy.
Tak przygotowaną masą przekładamy nasączony alkoholem biszkopt.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 16

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: babka czekoladowa

Komentarze

  • Elfik333, 2010-03-03 18:16:18
    Elfik333
    wpisałam za małą ilość cukru pudru. Powinno być około 50 dkg.
    Ale w razie czego lepiej dosłodzić niż przesłodzić
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Omlet graham z papryką i pieczarkami
  • Mniam: 2
    PLACUSZKI bezglutenowe, wegańskie, roślinne, paleo
  • Mniam: 32
    Cukinia faszerowana mięsem mielonym
  • Mniam: 2
    Makaron w sosie śmietanowo szpinakowym z kurczakiem