Masa tortowa czekoladowo-kokosowa

autor: , kategoria: ciasta z masą, kuchnia polska, dodano: 2010-03-03
  • Masa tortowa czekoladowo-kokosowa

Składniki:

Przygotowanie:

Masło ucieramy na pulchną masę , dodajemy żółtko i cukier puder.
W garnuszku rozpuszczamy kakao z mlekiem, zagotowujemy trzykrotnie (porządnie odparowujemy), dodajmy rozpuszczoną czekoladę, kiedy utworzy się jednolita masa dodajemy wiórka kokosowe.
Zostawiamy szklankę białej masy do dekoracji tortu.
Kiedy kakao wystygnie łączymy je z masłem i ucieramy do uzyskania jednolitej masy (na ile pozwalają wiórka ;) )
Sprawdzamy smak, w razie potrzeby dosładzamy.
Tak przygotowaną masą przekładamy nasączony alkoholem biszkopt.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 16

Komentarze

  • Elfik333, 2010-03-03 18:16:18
    Elfik333
    wpisałam za małą ilość cukru pudru. Powinno być około 50 dkg.
    Ale w razie czego lepiej dosłodzić niż przesłodzić
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Szatańskie jajka
  • Mniam: 2
    Bananowy sernik
  • Mniam: 8
    Bounty Świąteczno-Noworoczne
  • Mniam: 6
    Tarta z mascarpone i truskawkami

Zamknij