Masa do tortów krówkowa

autor: , kategoria: ciasta z masą , dodano: 2010-03-03
  • Masa do tortów krówkowa

Składniki:

  • mleko skondensowane [1 szt.] (gotowa krówka!!! )
  • masło [3 szt.]
  • jajka [1 szt.] (samo żółtko)
  • cukier puder [50 dag]

Przygotowanie:

Masło ubijamy na pulchną masę dodajemy cukier puder i żółtko.
Kiedy masa jest dobrze ubita dodajemy mleko krówkowe i ubijamy do całkowitego połączenia składników.
Tak przygotowaną masą przekładamy biszkopt nasączony alkoholem.
Dla uzyskania lepszego efektu i smaku tortu polecam przełożyć go masą kakaowo- kokosową w proporcji 1:2. (więcej kakaowej)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 16

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: bananowiec bez pieczenia

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką