Krówka

autor: , kategoria: ciasta ucierane, kuchnia polska , dodano: 2010-03-04
  • Krówka

Składniki:

Przygotowanie:

Składniki od nr 1 do 5 rozmieszać i upiec dwa placki lub jeden i przekroić go na pół. Piec w blasze o wymiarach 25x30.

Ze składników nr 7-9 przygotować masę

Mleko skondensowane gotować przez 2,5 godz - tak powstaje polewa

Placek posmarować masą, przełożyć plackiem i polać po wierzchu polewą. Na tak powstałe ciasto posypać płatki migdałowe i Krówka gotowa

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 20

Komentarze

  • Sensuel, 2010-03-23 10:58:45
    Sensuel
    1
    Jadłam takie ciacho.Teściowa robi i jest wyśmienite.Spróbuję kiedyś zrobić

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem