Krówka

autor: , kategoria: ciasta ucierane, kuchnia polska , dodano: 2010-03-04
  • Krówka

Składniki:

  • mąka pszenna [0.5 kg]
  • margaryna [0.5 kg]
  • proszek do pieczenia [1 łyżeczka]
  • cukier [0.75 szklanki]
  • żółtko z jajka [4 szt.]
  • mleko skondensowane [1 szt.] (w puszce)
  • cukier [0.5 szklanki]
  • migdały [1 op.] (płatki)
  • śmietana kremówka [0.5 l] (30%)
  • fix do śmietany [1 op.]

Przygotowanie:

Składniki od nr 1 do 5 rozmieszać i upiec dwa placki lub jeden i przekroić go na pół. Piec w blasze o wymiarach 25x30.

Ze składników nr 7-9 przygotować masę

Mleko skondensowane gotować przez 2,5 godz - tak powstaje polewa

Placek posmarować masą, przełożyć plackiem i polać po wierzchu polewą. Na tak powstałe ciasto posypać płatki migdałowe i Krówka gotowa

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 20

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: karkówka w sosie cebulowym

Komentarze

  • Sensuel, 2010-03-23 10:58:45
    Sensuel
    1
    Jadłam takie ciacho.Teściowa robi i jest wyśmienite.Spróbuję kiedyś zrobić

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe