zupa -krem dyniowy

autor: , kategoria: zupy kremy, kuchnia francuska , dodano: 2010-03-05
  • zupa -krem dyniowy

Składniki:

Przygotowanie:

Cebulę i paprykę pokroić dość drobno i przesmażyć na oliwie z oliwek do miękkości.
Pokroić dynię i ziemniaki w kostkę.
Do podsmażonej cebuli i parpyki dolać około 3 szklanek wody i wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki i dynię.Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do zupy.Posolić i doprawić do smaku ( polecam odrobinę chili )
Gotować na małym ogniu do miękkości warzyw.Po ostygnięciu zmiksować na krem.Podawać z małymi grzankami czosnkowymi.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Luba, 2010-03-15 15:35:56
    Luba
    Robię bez papryki (bo nie lubię) i bez ziemniaków, zupa jest świetna!
    Komentarz
  • miskowa, 2010-03-15 15:58:59
    miskowa
    o nie.... właśnie mi przypomniałaś o zupie z dyni, którą uwielbiam a teraz nie sezon ...
    Robię jak Luba, bez papryki (też nie lubię), bez ziemniaków. Zamiast wody, dolewam bulionu. Ważne, żeby ją dobrze doprawić. Ja dodaję do niej też koperek.
    Ogólnie mało pracy a pyszny efekt i za to są gwiazdki
    Komentarz
  • mww, 2010-05-10 14:52:54
    mww
    podobnie jak poprzedniczki robię bez papryki i ziemniaków, ale zasypuję ryżem... wspaniała zupa..
    Komentarz
  • marsi11, 2010-09-27 12:14:42
    marsi11
    kocham dynie- ja najpierw ją piekę w piekarniku- posypuję szałwią i odrobiną parmezanu- mniam
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem