kurczak w sosie cytrynowym

autor: , kategoria: z drobiu, kuchnia francuska , dodano: 2010-03-05
  • kurczak w sosie cytrynowym

Składniki:

Przygotowanie:

Piersi z kurczaka umyć i natrzeć przyprawami.Przygotować w szklance mieszaninę wody i soku z cytryny ( pół szklanki wody i cytryna )Jak ktoś lubi bardziej kwaskowo to 2 cytryny.
Nasępnie ułożyć piersi w naczyniu poukładać pokrojoną w plastry cukinię ( ja nie obieram ze skóry ) i posypać na wierzch czosnkiem przeciśniętym przez praskę ,solą i bazylią.
Zapiekać około 30-35 min w temp 200.

    Śr. ocena: 3.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Wojtusia, 2010-03-05 14:14:03
    Wojtusia
    2
    Brzmi ciekawie, ale co z tą wodą z cytryna zrobić? zalać tym w naczyniu te piersi? To wydaje sie byc bardzo kwasne, bo pół szkl. wody i cała cytryna? ale moze bedzie dobre

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe