Spaghetti studenckie z fetą i oliwkami

autor: , kategoria: makarony , dodano: 2010-03-05
  • Spaghetti studenckie z fetą i oliwkami

Składniki:

Przygotowanie:

W osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oleju ugotować makaron (wg przepisu na opakowaniu:) ). Odcedzić na cedzaku i przemyć wodą, żeby się nie skleił.

Mięsko mielone doprawić solą i pieprzem i usmażyć na 3 łyżkach oleju na biały kolor, żeby nie było za suche. Po usmażeniu odlać z patelni wszystko to, co się z niego wytopiło i odstawić.

Ser feta rozgnieść widelcem na miazgę i wymieszać dokładnie z sosem ze słoiczka, postawić na małym gazie, żeby ser się lepiej rozpuścił.
Oliwki odcedzić i poprzekrajać na pół, dodać do sosu z fetą. Całość zagotować. Gotowym sosem zalać usmażone mięso na patelni i całość jeszcze raz zagotować. Jeśli sos wyjdzie zbyt gęsty, można rozcieńczyć go wodą.

Makaron polać przyrządzonym sosem i gotowe:)
Można ozdobić liśćmi bazylii i posypać startym serem (np. parmezanem).

Życzę smacznego:)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • cerveza, 2010-03-05 19:34:43
    cerveza
    pomysł ciekawy... ale sos ze słoika odpada. nie lubię zbyt dużej ilości chemii w posiłku, te sosy są zazwyczaj kwaskowate i niesmaczne, zwłaszcza ten z biedro.
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe