Polewy do ciast - biała i czekoladowa

autor: , kategoria: ciasta z masą , dodano: 2009-11-05
  • Polewy do ciast - biała i czekoladowa

Składniki:

Przygotowanie:

Polewa czekoladowa: Masło (10 dag) wymieszne z olejem, cukier (4 łyżki), kakao i wodę (łyżka) gotować w garnku na małym ogniu, mieszając do całkowitego połączenia się składników. Lekko przestudzić, żeby polewa trochę zgęstniała i smarować zimne ciasto.
Polewa biała: z masła (10 dag) i mąki (2 łyżki) zrobić jasną zasmażkę, dodać mleko (4 łyżki) i cukier (szklanka), gotować do połączenia składników. Dodać sok z cytryny do smaku, wymieszać. Lekko schłodzić i polewać zimne ciasto.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Pepus, 2010-07-01 17:59:56
    Pepus
    Czarna masa jest dobra, a białej jeszcze nie próbowałam, ale chętnie wypróbuję. Nie dodaję jeszcze oceny, gdyż musiało to być 2,5 za czekoladową masę. Ocenię po sprawdzeniu jasnej polewy.
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe