Pierś z indyka

autor: , kategoria: z drobiu , dodano: 2010-03-06
  • Pierś z indyka

Składniki:

Przygotowanie:

Pierś umyć i osuszyć i natrzeć olejem.
Majeranek, przyprawa warzywna, chili, sól, pieprz, bazylia, czosnek wymieszać razem i natrzeć nimi indyka.
Można wsadzić do lodówki na noc ale ja wstawiłam od razu do piekarnika i było równie pyszne.

Nagrzać piekarnik do 200 stopni i wstawić mięso na około 30 minut (im więcej mięsa tym dłużej trzymać w piekarniku 1kg mięsa to 1 godzina)

W trakcie polewać bulinem z kostki rosołowej.

Posypać startym serem i wstawić do piekarnika na jakieś 10 minut.

Indyk jest soczysty i bardzo łatwy i smaczny :)
Przepis własny wymyślony z tego co miałam w kuchni :D

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 80 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem