Kotlet maggi

autor: , kategoria: z drobiu, kuchnia polska , dodano: 2010-03-06
  • Kotlet maggi

Składniki:

  • filet z kurczaka
  • jajka [1 ]
  • bułka tarta
  • mąka
  • przyprawa w płynie do zup (maggi lub Winiary do zup, sosów i sałatek w płynie)

Przygotowanie:

Pierś z kurczaka należy potłuc standardowo jak na kotlety. Zamoczyć na godzinkę w przyprawie Maggi w płynie lub przyprawie Winiar w płynie.

Obtoczyć w mące, później w jajku, a następnie w bułce tartej i smażyć tak jak kotlety na oleju lub maśle jak kto lubi.

Nie można przesadzać z trzymaniem filetów w przyprawie, bo będą za słone.

Ja podaję z ziemniakami i surówką.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 70 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: dynia marynowana

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta